EXTRÉM SZUBJEKTÍV FELÜLETES KISHATÁROZÓ A NAGY VILÁG FELSZÍNES DOLGAIRÓL ÉS SZEREPLŐIRŐL

KI ÉS MI?

KI ÉS MI?

Hajdú Péter és a sótlan Show Time

2016. április 25. - kikicsodamimicsoda

Semmiképpen sem szerettem volna, ha Hajdú Péter kimarad a felületes kishatározómból.  Lehet őt szeretni vagy nem szeretni, az tény, hogy a „Puzsér Róbert örökös vörös posztója” szürreális címet magáénak tudó producer és műsorvezető már jó ideje meghatározó tényezője a médiának. Dömsödi Gábor oldalán vált népszerűvé a Névsorban, majd ezt követően a Frizbi címet viselő műsorát költöztette több kereskedelmi csatornára.  Közte és a TV2 között szemmel láthatóan egészen hosszú távú együttműködés alakult ki. Bulváros celebfaggatója mellett olyan nagyszabású produkció köthető a nevéhez, mint az Összeesküvők társkereső show. Egy ideje talán Hajdú is érezhette, hogy a Frizbit már hiába hajítja el, az lendületét veszítve, lomhán puffan a földre, ezért kívánatos lenne valami újjal a színre lépni.

hajdurokkanttablas.jpg

A részleteit illetően egészen a tegnapi debütálásig titkoktól övezett, de már egy ideje beharangozott Show Time birtokba vette hát a vasárnap késő esti műsorsávot. Már az első kockák a szerénységnek még a csíráját is nélkülöző vállalással váltak egyenértékűvé, miszerint Hajdú lesöpörni készül a színről a hazai televíziózás mindezidáig legnépszerűbb showmanjeit, Fábryt és Friderikuszt. Az igazáért pereskedni sem rest média-fenegyerek, ha nem is mérte fel reálisan az őt erre predesztináló képességeit, azt igazán sejthette volna, hogy a H az ábécében is az F után kullog, nomen est omen.

A Show Time bemutatkozása véleményem szerint meglehetősen sótlanra sikeredett.

hajduso.jpg

A Hajdú által elbitorolni készült trónust bizony a jelek szerint nem lehet olyan könnyen kisajátítani, mint a rokkant parkolóhelyeket. Bár, mint azt a showban elmesélte, azzal a huncut szokásával egy ideje már felhagyott, jó útra tért.

A műsor négy fő blokkból állt. Az első etapban a Kismenők cserfes szereplőit igyekezett felnőttes témákról faggatni, ezt követően a Győzd le Hajdút nevet viselő versengéshez két sztárvendéget is meginvitált. Miszisz Szépfiú Kucserával, azaz Tápai Szabinával folytatott beszélgetése mindösszesen annyiban merült ki, hogy a szöszi sportoló beavatott bennünket a megismerkedésük részleteibe. Valljuk be, Hajdú ezzel nem helyezte túlságosan egyedi megvilágításba a vendégét, hisz ő és a sportéletből száműzött hites ura mostanában meglehetősen foglalkoztatott szereplői a celebmustrára szakosodott műsoroknak. Ugyanez mondható el az egyre fölényesebb és unottabb képpel színre lépő Berki Krisztiánról is. Tápai és Hajdú a Berki által védett kaput igyekezték ostromolni bóvliból gyártott gólokkal. Vasalóval, pénzkötegekkel, habos süteménnyel véleményem szerint a műsor magának lőtt öngólt.

A következő rész főszereplője, a TV2 csatorna új arca, Gönczi Gábor a show egyetlen üde színfoltjának számított közvetlen és rokonszenves fellépésével.  A neki szánt interjúkérdések kettejük régi ismeretségére való tekintettel már kevésbé hatottak személytelennek, azonban a vele bemutatott harmadik műsorrész, a Szájkarate  különösen olcsó játéknak tűnt a vendég zenészi, énekesi kvalitásait ismerve.

hajdu5.jpg

Mindketten két-két előadó dalát playbackelték el. Végtelenül vontatott és gagyi produkciót láthattunk, csak bízni tudok benne, hogy ez a forgatókönyv a jövőre nézve nem válik kötelező érvényűvé, és a szerkesztők ennél hitelesebb ötletekkel is képesek lesznek előrukkolni az elkövetkező adások során.

Eredetiségét tekintve sajnos a befejező szakasz sem szárnyalta túl az addig látottakat.  Bochkor Gábor  kapott arra lehetőséget, hogy a molett hölgyeket bíráló kijelentései vonatkozásában a tévénézők előtt is magyarázhassa a bizonyítványát. Hajdú Pétert nem feszélyezte a téma, hisz most kevésbé érezte magát érintve a súlytöbblettel bírók újbóli célkeresztbe helyezése által, hisz saját elmondása szerint neki is sikerült jó néhány kilótól megszabadulnia. Minden műsorkezdés előtt megkísérli ezt, bár az tény, hogy eddig sokkal jótékonyabban takargatta a Frizbi pultja, mint a mostani teljes testbedobását, így nem is volt annyira rákényszerülve.  A fogyás túl látványos változást nem idézett elő a megjelenésében, csupán a melle tűnt némileg megereszkedettebbnek, illetve a hasi zsírpárnája hatott kissé megtörtebbnek. Miután Bochkor szenvedélyesen agitált még egy sort a korábbi álláspontja mellett, két, újabb, erőltetett játékkal zárult a késő esti móka. A másodikról félő, hogy ezt is a show állandó elemének szánják. A témabeli érintettsége okán Cseke Katinkával bővült a meghívottak sora. Neki és Bocsinak is birtokba kellett venni egy-egy telefonfülkét. Kérdéseket kaptak a műsorvezetőtől, amelyet, ha nem sikerült megválaszolniuk, egy vendég érkezésével szankcionálta azt. Egy cseppet sem találtam viccesnek, ahogy a sztárok feszengve préselődnek alkalmi fülketársaikhoz.

hajducsonakos_1.jpg

Lelki szemeim elé vetítettem annak a képét, hogy sokkal inkább Hajdút kellene valamilyen HUMOR-SEGÉLYHÍVÁSRA alkalmas fülkébe toloncolni, hogy még így a kezdetek kezdetén felvértezhesse magát a folytatáshoz elegendő, laza spontaneitással legalább, ha már vicceskedő vénát nem lehet csak úgy szorgalommal megszerezni.

Elképzelésem sincs arról, hogy ki kapacitálhatta a mi Péterünket arra, hogy próbára tegye magát ebben a műfajban. Számomra volt kellemetlen végignézni milyen feszengve csüng a „súgógépen”, mennyire erőltetetten igyekszik megfelelni az önmagára túlméretezetten kiosztott szerepnek.

Úgy hírlik, 300 milliós költségvetés tette lehetővé azt, hogy a Show Time belopja magát a nézők kegyeibe, pedig szinte ugyanezt családon belül ingyen is meg lehetne oldani. Az apa a vacsora után először elővenné a gyerekeket pár keresztkérdés erejéig, majd fociznának közösen egy jót. Ezután anyával a Muzsika tévére kapcsolva eltátognának négy mulatóst, aztán az anyós kapna néhány találós kérdést, amelyek miatt, ha kifognának rajta, be lehetne őt zárni a spájzba.

hajdu-peterselatsehall.jpg

Szerintem Hajdú Péter meglehetősen unalmas és fantáziátlan figura, de ez nem gátolta meg abban, hogy legalább magánéleti téren kavalkádosabb show-elemekkel éljen.

hajduszinpad_csajokkal.jpg

Ha már a neki igazán testhezálló műsor – amennyiben egyáltalán létezik olyan – kiválasztásához nincs is akkora tehetsége, legalább a számára vélhetőleg legideálisabb párt mazsolázta ki a felhozatalból. Sarka Kata ugyanis az egyik főzőcskézős műsorban a játékostársait arról próbálta a legkomolyabban meggyőzni, hogy Hajdú kiköpött mása Tom Cruisenak. No nem az akarnok vonások tekintetében, hanem külsőleg.

hajdutomcruise.jpg

Ja kérem! A szerelem vak, vonatkozzon az akár a másik nem képviselőjére, akár a tévécsinálási ambíciókra.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiesmi.blog.hu/api/trackback/id/tr478663006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.04.26. 15:57:55

jók a képek... lol
süti beállítások módosítása