EXTRÉM SZUBJEKTÍV FELÜLETES KISHATÁROZÓ A NAGY VILÁG FELSZÍNES DOLGAIRÓL ÉS SZEREPLŐIRŐL

KI ÉS MI?

Schobert Norbi definíciós jelleggel

2017. október 03. - kikicsodamimicsoda

Bemutatjuk Magyarország legnagyobb és utánozhatatlan NIX-faktorát, Doktor Polihisztort, aki a......

nixbalett.jpg

Tovább

Vona Lisa, Salvador Laci és a többiek, avagy politikai kultúra máskép(p)en

Kihasználva a politikai uborkaszezont arra a küldetésre vállalkoztam, hogy pár ecsetvonással bebizonyítsam azt, hogy politikai kultúra márpedig létezik. Létezik, igaz, hogy némileg máskép(p)en. A hazai politika ismert szereplőinek némelyikét varázsoltam rá népszerű festményekre.

Kezdjük mindjárt egy kellemesen lazulós majálissal...

3673.jpg

Tovább

Rubint Réka fehérben mondja ki a boldogító igent - Segítenél kiválasztani az esküvői ruháját?

Rubint Réka és Schobert Norbi szeptemberben újra kimondják a boldogító igent. Mint azt az alakreformer terminátor-asszonyságtól megtudhattuk, az újbóli esküvőn fehér ruhát szeretne viselni.

menyasszony3.jpg

Első egybekelésük - utólagos elbeszélésük szerint -  igazi kirakateseménnyé vált, de ez tudatos döntés volt részükről. A meghittség helyett sokkal fontosabbnak tartották azt, hogy a celebvilág hangos legyen a ceremóniától és a lagzijuktól.

Tovább

2017 X-Faktor zsűricasting kulisszatitkok

- Hello! Mit kell tudnunk rólad? Miért szeretnél zsűritag lenni?

- 20 éves vagyok, tavaly megnyertem az X-faktort, szeretném, ha...

- Állj, köszi! Sajnos még korai, hogy mentor légy...Próbáld meg jövőre, már lesz akkora szakmai múltad, hogy esélyessé válhass!  Következő!

casting.jpg

Tovább

Török sorozatok - tarolnak, de vajon minek köszönhetik a népszerűségüket?

Törököt fogtunk, de nem ereszt...

Alig pár éve annak, hogy a hazai kereskedelmi csatornák műsorra tűztek három török sorozatot: a Seherezádét, az Ezel, bosszú mindhalálig címet viselőt, illetve a Szulejmánt. A nagy tekintélynek örvendő, közkedvelt szultán életútját megfilmesítő sorozat nézők százezreit ülteti a képernyők elé minden szerdán így három év elteltével is. Az első kettőről pedig nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy csapásra lesöpörték a trónról a már több évtizede egyeduralkodónak számító mexikó és dél-amerikai szappanoperák latin virtusát. A triumvirátus sikeres debütálása az elkövetkező török sorozatok szinte mindegyike elé vörös szőnyeget gördített.

toroksorozatfokep.jpg

Mielőtt rátérnék arra saját meglátásom szerint minek köszönhető a török sorozatok rendkívüli népszerűsége, szeretnék felidézni néhány mérföldkövet, amely vitathatatlanul arra kondicionálta a nézőket, hogy a folytatásos történetek előkelő helyet foglalhassanak el a tévés nézettségi listákon.

Tovább

Rubint Réka, Schobert Norbi és az újragondolt TV torna: újabb kabaré az ATV-n?

A cikk rövid, leginkább képekből álló verziója itt

A Schobert család igazán alternatív módon értelmezi a remetelétet. Visszavonulási esküt tettek, de ebből egyelőre semmi sem látszik, mivel hol itt, hol ott villognak. Norbi jó szokásához híven csúcsra járatja a bullshit-nagyüzemet, mellette Story-gálán, Alakreform bálon parádéznak. Ez még nem minden! A hiperviszketeg celebpár holnap startol az ATV-n a TV tornával.

anorbitorna2.jpg

Tovább

Ki keres oltalmat Tarlós István szoknyája alatt?

Egy szalonképtelennek titulált miniszterelnöki válasz margójára

Az  Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitó napja nem maradt visszhang nélkül. Az önmagát harcias kakassá pozicionáló Vona Gábor jó szokásához híven a miniszterelnökön szeretett volna fogást találni. Épp az olimpia kapcsán kívánta őt kérdőre vonni, amikor is az általa használt retorikai hevületben egy mulattató képzavart sikerült Orbán Viktornak szegeznie.

Felszólította a miniszterelnököt arra, hogy ne bújjon Tarlós István szoknyája alá. Orbán Viktor észlelvén a magas labdát először simán csak leütötte azt, majd megálljt nem parancsolván a benne lakó kis ördögnek a mondandóját elismételte új szórend alkalmazásával, amely aztán a tisztelt házban kiverte a biztosítékot.

tarlosistvanszoknyaja2.jpg

Tovább

Férfi divat 2017, avagy a nemzetközi gender trend magyar közszereplőkön

Korunk uniszex törekvéseit tükröző, a 2017-es férfidivatot bemutató képösszeállítás terjedt el a világhálón, amelyet meglehetősen nagy ellenérzéssel fogadott az internet népe. A haute couture kreációk vizuális befogadása természetesen kíván némi absztraháló képességet, de talán mindennek van határa. A képalkotásra kevésbé fogékony olvasók kedvéért a gender trendi ruhakölteményekbe felöltöztettem néhány hazai közéleti személyiséget. Az eredeti képet az összehasonlítást megkönnyebbítése céljából minden esetben felidézem. Így talán könnyebb megítélni, vajon elég férfias kollekció kívánja-e meghatározni az elkövetkező idők divatját. A bejegyzés végén szavazzuk meg a legsikeresebb, hazai  modellt!

Elsőként Gyurcsány Ferenc számára képzeltem el egy a személyiségéhez illő, tüzesen bohókás szettet.

gyurcsanyferenc.jpg

Tovább

Schobert Norbi - aki ugyanazt az agyterületet aktivizálja, mint a kokain

Pedig becsszó, hogy az a nap is csak a szokásos módon kezdődött Schobert Norbi számára... Kis hazánk summa cum laude ex-sétálórendőre, polihisztor celebje, üzletember retrotty aerobic oktatója gőzölgő kávéjával kissé másnaposan álmosan elnyújtózott a kanapén, majd magához vette a laptopját. Szűnni nem akaró tudásszomját csillapítandó elhatározta  első dolga lesz, hogy ledoktoráljon a Ripost tudásbázisából tallózott, mélyenszántó tudományos anyagok valamelyikéből.

sokoko3.jpg

Szakmai alapossága ezen túl arra sarkallotta, hogy a google keresőjével is megtámogassa a szinte transzállapotban szerzett, extraszenzorálisan is vajúdott kísérleti megállapításait. Elég volt csak egy K betűt tétován lekoppintania a billentyűzeten, máris szembetalálta magát a cáfolhatatlan igazsággal. A kokain pimaszul szerteszét ágaskodó vegyjele megértette vele, hogy ősellensége, a - számára - kimondhatatlan szukol ( cukor)  kiköpött úgy fest, mint a drága drogféleség, így hát nem  csoda, ha pont akkora függőséget is okoz.

Tovább

A mi kis falunk a fél országot vidékszakértővé változtatta

A héten mutatta be az RTL Klub A mi kis falunk címet viselő vadonatúj, saját gyártású sorozatát. Már az első rész nézettségi rekordot döntött, amelyben vélhetőleg nem kis szerepe volt annak, hogy a Válótársak által jócskán előmelegített műsorsávba vackolta be magát. A számokban mérhető kedvező fogadtatás ellenére ügyeletes vidékszakértővé avanzsált  kommentelők hada fanyalgott a szerintük torz faluábrázolás miatt.

amikisfalunk1.jpg

Eleve botorság egy a történet helyett a karakterekre alapozó komédiától húsba vágó valóságrajzot várni, amikor a fikciós sorozat írói alkotói szabadságukat könnyedén igazolhatják vissza már - a szubjektivitást nem kis mértékben tartalmazó -  címválasztással is. Az ő kis falujuk így néz ki, másoké meg máshogy, oszt jónapot!

Tovább

Dolhai Attila - "A" Rómeó 40 éves lett

A blog alapvetően felületes kikicsodamimicsoda határozónak indult, a benne szereplő posztok előjelét azonban minden esetben a véletlen alakítja. Jelen bejegyzés talán lemossa rólam azt a vádat, hogy többnyire szándékolt élvezettel mártom vitriolba a tollamat. Tehetek én arról, hogy ritka manapság az olyan közszereplő, akiről nehéz lenne nem szarkasztikus hangvételben írni?  Szerencsére - még, ha nagyítóval is-  találunk szerethető sztárokat, ilyen például a negyvenedik születésnapját ünneplő Dolhai Attila.

dolhaiattila1.jpg

Tovább

Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor, avagy egy bimbódzó szerelem képekben...

Ha Fletó egy a sajátjánál sebesebben robogó vonatot lát, rögvest jegyet váltana rá...

1vonagyurcsany4vonat.jpg

Na, de Vona Gabi látszólag nem adja olyan könnyen azt!

- Fletókám! Győzz meg, kérlek arról, miért is lenne jó nekem, ha magammal vinnélek?

Tovább

Hajdú Péter és Sarka Kata: avagy válás után mit hoz a jövő?

Sarka Kata arra kérte a sajtó képviselőit, hogy magánéleti válságukat ne boncolgassák. Ezzel már előtte is jópáran bepróbálkoztak a hírességek közül, de egy ilyen felhívás még soha nem talált együttérző belenyugvásra a megszólítottak részéről. Jómagam némileg engedelmeskedtem Hajdúné kérésének, így a jövő lehetséges forgatókönyveit csak képekben vázolom fel.

sarkavajnakesz1szoveg.jpg

Tovább

Kasza Tibi könyörtelen győzelmet aratott Rubint Réka felett

Kasza Tibi elsöprő horderejű bejelentést tett közzé a facebook követőinek. Végre doktori fokozatot szerzett önimádatból, ja nem is……………………….., de majdnem! Langyos! Komolyra fordítva a szót azzal rukkolt elő, hogy hosszú évek heroikus küzdelme árán végre sikerült letaszítania Rubint Rékát az arckönyves trónusáról, így jelen állás szerint ő a KIRÁLY! A páratlan szenzáció örömére rögvest pezsgőt  bontott.  A virtuális koccintással egyidejűleg kifejezésre juttatta azt is, biztos abban, hogy az éppen „jól megérdemelt” pihenését töltő Rubint Réka az újdonságról értesülvén majd keményen belehúz, és test a test ellen feszülve képes lesz revansot venni.

kaszatibirubintreka3.jpg

HŰHA! Ez ám a bombahír! Mély tisztelettel vegyes elismerésemet szeretném tolmácsolni Kasza Tibinek………………………………………………………………………csak vicceltem! Elnézően mosolyogok térdcsapkodó üdvrivalgása láttán, mert nem tudok eltekinteni attól, kit is hagyott maga mögött. Véleményem szerint ezzel a kétes diadallal csupán vakok között félszeműként lett a király.

Tovább

Schobert Norbi indián neve: a Nagy Árfolyamskalpoló Kitömött Zoknitest

Már régóta terveztem tisztelegni a Nagy Duett jelmezkészítő és szereposztó dívány felelőseinek. Az idei évad számomra legmókásabb pillanata a Village People YMCA nótájának azon színpadképe volt, amikor a nagy Berki Krisztián, a legalább annyira magas Pintér Tibor, a még őket is túlnövő Kucsera Gábor és a tengerszint alatti Schobert Norbi együttesen berobbantak a showba. Ezen formáció kakukktojását csakis a kreatív stáb tagjai mentették meg attól, hogy totális közröhej tárgyává váljon.

schobertbuvarruha.jpg

Tovább

Tóth Vera, aki mindig fogyózik, és most éppen sikerült is karcsúsodnia valamennyit – nyílt levél az énekesnőnek

Kedves Vera!

Fogadd szívből jövő gratulációmat, amiért 120-ról 92 kilóra tudtad csökkenteni a testsúlyodat.

Az ezzel járó nagy testi és lelki megkönnyebbülés iránt érzett örömöd közepette bocsásd meg, ha soraimmal ünneprontó leszek. Sejtem, hogy fogadatlan prókátori felbuzdulásomból nehezen fogod kiolvasni a lényegében neked jót akaró szándékot, de sebaj.

tothvera5.jpg

A WMN-nek adott interjúdban  hangot adtál annak, hogy te biza már kurva erős vagy, akkor meg mit neked össze-vissza ugató kommentelő és blogger, ugye?

Tovább

Éjjel-nappal Budapest - ÉNB, az Értelem Nélküli Butítás

Szerző: Bandy Bundy

Az ÉNB sorozat évek óta nagy népszerűségnek örvend. Olyasfajta kikapcsolódást nyújt, mintha az ember állatkertbe menne. A karakterek semmittevése, sekélyes lelki - és érzelmi világa, ámokfutásba torkolló problémakezelése már-már bámulatba ejtő.  Lényeges különbség az igazi állatkert lakói és a sorozat figurái között, hogy ott olyan állatokat tanulmányozhatunk behatóban, amelyeket, ha kiengedünk onnan, a természetnek, de legalább önmaguknak képesek hasznot termelni. A sorozat szereplői azonban nem ilyenek. Egyik sem. Talán Béci az egyetlen.

enbv1.jpg

A sorozat szereplői devianciára hajazó, azonos jellemvonásokkal bírnak. Nem dolgoznak, vagy ha igen, akkor nagyon keveset. Nem tudni, miből élnek és költekeznek.  Házakat bérelnek , 600 ezres esküvői ruhákat szereznek, autószerelő műhelyeket vásárolnak 15 milláért, órák alatt teremtenek elő irdatlan pénzeket.

Tovább

Hajdú Péter és a sótlan Show Time

Semmiképpen sem szerettem volna, ha Hajdú Péter kimarad a felületes kishatározómból.  Lehet őt szeretni vagy nem szeretni, az tény, hogy a „Puzsér Róbert örökös vörös posztója” szürreális címet magáénak tudó producer és műsorvezető már jó ideje meghatározó tényezője a médiának. Dömsödi Gábor oldalán vált népszerűvé a Névsorban, majd ezt követően a Frizbi címet viselő műsorát költöztette több kereskedelmi csatornára.  Közte és a TV2 között szemmel láthatóan egészen hosszú távú együttműködés alakult ki. Bulváros celebfaggatója mellett olyan nagyszabású produkció köthető a nevéhez, mint az Összeesküvők társkereső show. Egy ideje talán Hajdú is érezhette, hogy a Frizbit már hiába hajítja el, az lendületét veszítve, lomhán puffan a földre, ezért kívánatos lenne valami újjal a színre lépni.

hajdurokkanttablas.jpg

A részleteit illetően egészen a tegnapi debütálásig titkoktól övezett, de már egy ideje beharangozott Show Time birtokba vette hát a vasárnap késő esti műsorsávot. Már az első kockák a szerénységnek még a csíráját is nélkülöző vállalással váltak egyenértékűvé, miszerint Hajdú lesöpörni készül a színről a hazai televíziózás mindezidáig legnépszerűbb showmanjeit, Fábryt és Friderikuszt. Az igazáért pereskedni sem rest média-fenegyerek, ha nem is mérte fel reálisan az őt erre predesztináló képességeit, azt igazán sejthette volna, hogy a H az ábécében is az F után kullog, nomen est omen.

Tovább

Rubint Réka, a Nagy Duett és a piszkosul nem tánc

Ha Rubint Réka hites ura, Schobert Norbert az előző heti Nagy Duett adásában prezentálta azt az angol kiejtést, amely nem létezik, akkor a fittlady pedig táncban produkálta ugyanezt a második showban. Attól a pillanattól fogva, hogy a műsorvezetők kiszabták rá és partnerére a heti penzumot, a Dirty Dancing Time of my Life című, örökzöld betétdalát, elkezdték magukat őrült módon komolyan venni. Ezt az izgalmi állapotot még a műsor előtti utolsó, videós bejelentkezésük során is igyekeztek a csúcsra járatni. Rubint Réka azt ígérte a rajongóinak, hogy lesz emelés...............MEG MINDEN! Hát........így magunk mögött tudva a táncos bikicsunáj alapokon nyugvó produkciót azt mondhatnánk, hogy sokkal inkább MEG MINDENT láthattunk, ezen belül is például szándékosan elkövetett szabadfogású karate harci gyötrelme bontakozott ki a színpadon.

karateszoveg.jpg

Pedig aztán egy rossz szavunk nem lehet Rékára, aki teljes mellbedobással vetette be magát a próbákon.

Tovább

Kasza Tibi, akinek Sebestyén Balázs az utolsó pillanatban dobott mentőövet

Emberünk már jó ideje evickél a víz felszínén. Bár valamennyire tud úszni, de annyira mégsem, hogy kedve szerint uralná a hullámokat, ezért többnyire jócskán kifáradva kapálódzik. Időnként kifulladva alámerül, de a sors kegyének jóvoltából megérkezik az, aki mentőövet dob számára, és kivonszolja a partra. Miután kiköhögi a felesleges vizet, megrázza magát, és új erőre kap. Na, valahogy így mentette meg Sebestyén Balázs Kasza Tibit a végleges feledésbe merüléstől. De hogy ez nekünk mennyire jó?

kaszatibi7.jpg

Majd az utókor eldönti, de az biztos, hogy ő napról napra elégedettebben lubickol az azóta feléledt népszerűségében.

Tovább

Berki Krisztián, aki szabad szemmel olvassa le a göncölszekér alvázszámát

Úgy tartja a mondás, nem illik valakit az első milliója megszerzéséről faggatni, de vannak olyanok, akiknél még a sokadik után sem árt udvariasan érdeklődni. Berki Krisztián a semmiből való feltűnésekor már úgy feszített a Bentleyje mellett, mint a falusi kutya a flaszteron.

aberki8.jpg

Látszólag szereti a pénzt és önmagát, ennél jobban talán csak a még több pénzt és az önmagából még többet tudná imádni.

Tovább

Schobert Norbi a Nagy Duettben: nagy bajban és kis gatyában…

Schobert Norbi egyszer már kacérkodott a Nagy Duettben szereplés gondolatával, de akkortájt a húsevő baktériummal való viaskodása meggátolta abban, hogy szélesebb plénum előtt adjon számot énekesi kvalitásairól. Saját bevallása szerint több mint egy éve bulvárabsztinens, de úgy tűnik, hogy a showban való részvételével behozni látszik mindazt, amit önmegtartóztatása okán celebeskedés terén ez idő alatt elmulasztott.

nd2.jpg

Ennek jegyében forró pillanatokkal és forrónadrágban vette birtokba a színpadot. Amikor a ketrecben felsejlett a rácsok mögött vonagló sziluettje, automatikusan a Rapülők együttes slágerére asszociáltam: Norbi nagy bajban van és kis gatyában. Holott egy panaszszavam nem lehet, hisz az általa előadott produkció nagyon win-win gyanús volt.

Tovább

Rubint Réka, az overdózis

Rubint Réka ámokfutását fizikai képtelenség pár mondatban kivonatolni, ugyanis férjurával egyetemben felülmúlhatatlan mennyiségben szennyezték be a világhálót porba fingó létük lenyomatának csilliónyi manifesztumával. Teljességgel meg vagyok győződve arról, hogy nem létezik olyan magyar celeb, akiről több fotó készült volna, mint az önjelölt fittneszcsászárnőről.

rubintreka10indianlo.jpg

És nem mellesleg imádja is ha fényképezik...

Tovább

Sarka Kata, akinek javára vált a hajdúsítás

A modell egyik lehetséges definíciója: nő, aki a szépségéből él meg. Sarka Kata azon dekoratív megjelenésű hölgyek táborát gazdagítja, amelyek esetében a modell titulus automatikusan  nem válik egyenértékűvé a luxusprosti fogalmával. Már nagyon fiatalon lestoppolta Hajdú Pétert.

sarkakata9.jpg

Bár először elhagyta, de végül az újbóli egyesülésüket a házasság fedőnevű fúzióvá minősítették át. Felületesen szemlélve olybá tűnik, hogy Sarka Kata karrierépítését nagyban megkönnyíti az, miszerint a férje kínálja számára ezüst tálcán a lehetőségeket, de legalább érdemi módon él velük.

Tovább

MC Hawer, aki leginkább Schobert Norbi lélektársának tűnik...

Mc Hawer a mulatós műfajban tevékenykedett, mindaddig, amíg rá nem jött arra, hogy az általa választott érvényesülési mód nem éppen egy nyugdíjas hivatás. A tényt konstatálva magasabb fokozatra kapcsolt a piálásban, ezt leszámítva időnként bejelentkezik a nyilvánosság számára különféle „egyszer megjavulok én” jeligére előadott magánszámaival.

Mc Hawer állítólag egy kész vagyont vert el fénykorában, jelentsen az bármit, de most simán újra meggazdagodhatna, ha a szétzülött fejű Charlie Sheen dublőreként alkalmaznák.

haver5.jpg

Tovább

Barátok közt - Viagrát Vili bácsinak!

A Barátok közt egy hosszú évek óta tartó, belterjes szappanopera, amely egy Mátyás tér nevezetű helyen játszódik, néhány intézetis srác és azok nevelői a főszereplői. A sorozat készítői nagyon szerencsések, mert már jó pár generáció felcseperedett úgy, hogy a főszereplők viszont még mindig nagyon jó bőrben vannak, az amortizációjuk elenyésző mértékű. Berényi Miki simán be tudna vállalni bármilyen fiatal pipit, Balogh Nóra pedig már több, nála jóval fiatalabb hímet tett magáévá az epizódfolyamban, és egyiküknek sem nézett ki az anyjának.

bk.jpg

Tovább

Leonardo DiCaprio, aki koccint azokra...

Leonardo DiCaprio világhírű színész, akinek filmográfiája egészen a gyermeki szárnypróbálgatásaitól kezdve napjainkig izgalmas alkotások sokaságában bővelkedik.

dicaprio2m1j39q.jpg

Egy színész teljesítményének megítélése meglehetősen szubjektív, a saját mércém alapján Leo karizmatikus személyiség, aki pusztán markáns jelenlétével képes egy film auráját vonzóvá tenni függetlenül az általa megformált karakter előjelétől.

Tovább

Bochkor Gábor - a hirdetőoszlopok réme

Rádiós műsorvezető, szerkesztő. A hozzá hasonló önjelölt alfahímek és alfaegók mindaddig lubickolnak az istencsászár szerepkörében, ameddig a közvetlen környezetükben és az általuk megcélzott célközönségben nem tudatosul kellőképpen az, hogy az idoljaik lényegében manipulált dicsfénybe burkolóznak. A Bochkor Gábor-féle főállású megmondók önnön zsenialitásukba vetett hite meglehetősen ragadós, tömegeket képesek mételyezni akár hosszú ideig is.

bocskor_gabor7777.jpg

Tovább