EXTRÉM SZUBJEKTÍV FELÜLETES KISHATÁROZÓ A NAGY VILÁG FELSZÍNES DOLGAIRÓL ÉS SZEREPLŐIRŐL

KI ÉS MI?

KI ÉS MI?

Rubint Réka, Schobert Norbi és az újragondolt TV torna: újabb kabaré az ATV-n?

2017. március 01. - kikicsodamimicsoda

A cikk rövid, leginkább képekből álló verziója itt

A Schobert család igazán alternatív módon értelmezi a remetelétet. Visszavonulási esküt tettek, de ebből egyelőre semmi sem látszik, mivel hol itt, hol ott villognak. Norbi jó szokásához híven csúcsra járatja a bullshit-nagyüzemet, mellette Story-gálán, Alakreform bálon parádéznak. Ez még nem minden! A hiperviszketeg celebpár holnap startol az ATV-n a TV tornával.

anorbitorna2.jpg

A Sas kabarénak vetélytársa akadt volna? Aligha! Minden jel azt mutatja, hogy Norbiék komolyan gondolják. Hogy jutottunk el idáig?

Schobert Norbi egyszer csak álmodott egy nagyot, majd sutba dobta a rendőrségi gumibotját. Felfedezte, hogy a hazai aerobic piac kong az ürességtől, így tehát mérhetetlen önbizalmával villámsebesen be is töltötte azt. Később szerzett neje szavait idézvén: jókor volt jó időben, ugyanis halmozottan hátrányos adottságaival is egyeduralkodóvá válhatott a fitnesziparban.

Csak úgy ontotta a videókazettákat, ahol maradéktalanul kiélhette szerepjátszási hajlandóságát, mivel hol betyárnak, hol gladiátornak, hol félistennek, hol meg isten tudja még minek öltözött be...

schobertnorbibetyar.jpg

Töretlenül felfelé ívelő karrierjét az sem hátráltatta, hogy Adonisznak még egy sötét sikátorban sem hihettük volna őt. Az akkori fizikumával napjainkban  konkrétan labdába sem rúghatna sportolói berkekben.

Időszámításunk előtt milyen volt vele tornázni? Alapjában véve szórakoztató. Cudar beszédhibájának köszönhetően számos olyan poénja volt, amelyeket több évi lejátszás után sikerült csak megértenem. Akkoriban egy bolondos pasinak tűnt, aki nem vette túlságosan komolyan önmagát.

Aztán teltek-múltak az évek, Norbert összekötötte az életét Rubint Rékával, és - vélhetőleg - arra az álláspontra jutott, hogy az asszonyka vigye a családban a sportvonalat, miután az passzolta a neki szánt fakanalat, és kihisztizte magának az önmegvalósítás lehetőségét.

vampir.jpg

A néhai fitneszguru pedig az Update nagybiznic építését tekintette fő hivatásának.  Kezdetben minden jól ment, majd szép lassacskán egyre több homokszem került a gépezetbe.

norbi3.jpg

Norbertünk egyre kevesebbet mutatta meg magát, aztán egyszer csak rádöbbent arra, hogy lassan kezdik elfelejteni. Ő hiába tekintett úgy magára, mint az Örökérvényű Etalonra, lassan már generációk nőttek fel, akik számára az önjelölt fitneszcsászár nem jelentett többet, mint egy korosodó, pocakosodó férfit, aki nem tudni miért, de szentül hiszi azt, hogy nála van a bölcsek köve, és mindig meg akarja mondani a tutit. Norbi számára idővel egyértelművé vált az is, hogy a földkerekségen a  legtöbb rajongóval közös fotót készítő neje nála lényegesen népszerűbb, de ezzel a tudattal meg tudott barátkozni mindaddig, amíg haladt az Update-szekér.

alakreform_angyal_teljes_meret.jpg

 Norbi és Réka szerepének gyökeres átértékelődését a facebookos aktivitásuk okozta. Túl sokat láttattak magukból, és túl nyilvánvalóvá vált sokak számára, milyenek is ők valójában. Szakmaiság - már, ha esetükben beszélhetünk ilyenről - illetve személyes dolgok vonatkozásában teljesen elmosódtak a határaik. Napjainkra eszeveszett kapálózásba kezdtek mindketten, hogy a mából kifacsarjanak mindent, amiből egyáltalán profitálni lehet. Talán ennek a törekvésnek az egyik manifesztuma a most indítani kívánt TV torna is.

schobert_norbi_retro_torna.jpg

 Az eddig napvilágot látott promóciós anyagok tanúbizonysága szerint  népes csapattal kívánják kirángatni a fotelból a nézőket. Gyermekeik, Rubint Réka unokahúga, illetve Norbi ügyeletes Száncsópánzája, Dombóvári István is szerepet vállaltak a műsorban.

Norbi a jelek szerint menthetetlenül belesüppedt a retro-mocsárba. Egy ideje már  jobb híján kőkorszaki ugribugri szakiként próbálja eladni magát. Úgy tűnik, most sem kívánja feljebb tolni a képzeletbeli lécet. Elég csak a mesterre egy kósza pillantást vetni, nem lehet nem észrevenni, hogy közel sincs csúcsformában. Mint nemrégiben egy tévéműsorban Réka elkottyintotta, Cicikének hívja őt, és okkal. A fenti kép központi motívuma Norbert zsírcicijének, illetve gyűrődő úszógumijának kombója . Az új  TV torna a régi rajzfilmfigurás főcímet megtartotta magának, érdemes arra fókuszálni, miképp formázták meg Norbi "alakját" a készítők.

anorbitorna8.jpg

 A kanapé tetejére helyeztem el Norbit, hogy kellőképpen kitűnhessen a szintén általam benépesített kompozícióból. Hát, mit ne mondjak, igazán nem gyurmázták álompasinak annak ellenére sem, hogy annyi deltát pakoltak rá, amennyit Kudlik Júlia egész életében nem látott. Maradva a rajzfiguránál, választottam egy saját elképzelésem szerinti olyat, akiből bárminemű edzőséget ki tudnék nézni, aki talán a kanapé közepén csücsülő apatestű férfit is kellőképpen motiválni tudná. Remélem nem túlzó elvárás, ha egy edzőt, mitöbb egy elit prezentert izmosnak szeretnék látni.

Hogy kapcsolódhat össze a múltbéli torna a frissropogós Schobert verzióval? A következő képösszeállításban a békebeli TV torna képkockáit aktualizáltam a jelenkori Norbi-Réka életérzéssel. Nosztalgiázásképpen a régi, motiváló szöveget is felelevenítettem, hogy kerek legyen a történet. Mivel a fotel a múltbéli film nagy jelentőséggel bíró kelléke volt, ezért fontosnak tartottam, hogy a Schobert család hatodik tagját, a sokak  által jól ismert retkes kopott fotelt megjelenítsem a prezentáción annak autentikus volta miatt.

Aki ismeri a szöveget, dúdolhatja bátran!

anorbitorna6.jpg

anorbitorna4.jpg

anorbitorna3.jpg

anorbitorna9.jpg

anorbitorna1.jpg

anorbitorna5.jpg

A második dalt már a modernizált arculatképen elevenítem fel...

anorbitorna7.jpg

n4.jpg

Ennyit a kedvcsinálóról, most pedig arra szeretnék fókuszálni, mi várható a reloaded tornától.

Norbi retro aerobic címen prezentált produkciós csomagja a medvecsárdás névvel kiválóan jellemezhető.

medve.jpg

A medvecsárdás rengeteg totyogó lépést foglal magába, amelyet a mester megbolondít a vele tornázók számára követhetetlen lépéskombinációkkal. Azért, hogy a gyér produkciójáról kellőképpen elterelje a figyelmet állandó jelleggel üvölt, és a közönségét is arra sarkallja. Ha tüzetesen elemzünk egy norbitornás csendéletet, akkor azt tapasztalhatjuk, ha azon ezer ember van, azok pont ezerféleképpen ügyködnek. A szétszéledt csorda benyomását keltő egyedek összességét Norbi egy alkalommal úgy aposztrofálta, hogy az általa jegyzett mozgásformához a ma embere elbutult, aki nem tud vele lépést tartani, annak a készülékében van a hiba.  A bakkecske módjára való szökdécselés annak a jele, hogy az ő kifinomult koreográfiájához nem nőtt fel a delikvens, mozgáskoordinációból évismétlésre szorul. Norbi specialitásai közé tartozik még a dugibugi, amely bagzó mozgás imitálását takarja egy random kiszemelt tornázó habteste előtt.

A Norbi féle kabarétornának millió képi bizonyítékát őrzi a világháló. Szavaim igazának bizonyítására jelen poszt függelékeként a kitartó, illetve a haladó tagozatos olvasók számára készítek egy izgalmas ízelítőt. Addig is egy örökzöld kedvenc edzésképpel szeretném szemléltetni, milyen fittséget igényel a Norbi-csárdás.

89c8ea9dbb86f40f89a349a18fade2cb_1920.jpg

Oké, most térjünk át annak szemléltetésére, miképpen adja át Schobertné a mozgás örömét.

vocsor.jpg

Saját maga erősségei között tartja nyilván, és csodálói is úgy vélik, hogy átlagon felüli módon képes a tornázókat motiválni, kellőképpen szuggesztív személyiség.

vt2ktkqturbxy81yjewmzdjnwfizmq3nzayntiwyjizymnhyzm0mwfins5qcgvnkpudamyozqv4zqmtkwxnaxtnabw.jpg

 Jól begyakorolt, egyszerű hívószavak mentén éli az életét, ugyanez a vezérelv nyilvánul meg a  fellépései edzései  guggolószeánszai alkalmával is. Rubint Réka az ismétlés egyenlő a tudás - 3 gyermekes - ősanyjának is tekinthető. Mintha ezer éve ugyanazokat a gyakorlatokat végezné. A változatosság csupán annyiban merül ki nála, hogy rendre eltéveszti az ismétlésszámokat. Talán, mert az egyik kedvenc mondása:

agy2.jpg

 Kedveli a boszorkányosan meghökkentő erőpróbákat.

ribintrekaboszorkamytorna.jpg

Módfelett büszke a 24 éve kitartó és következetes munkájára, amellyel álomtestet formált magának.

segglexikon.jpg

 Rajongóinak leghőbb vágya, hogy lemásolhassák idoljuk álomszerű bombatestét. Nőiesen izmos vállak, karcsú derék, kerek csípő és fenék, erőteljes, arányos lábak ezek mind-mind Rubint Réka szakértelmét dicsérik.

jonny.jpg

Szóval ezt adják be egyenként a közösbe. Kettejük összjátékán múlik a TV-torna sikere. Ők pedig - szerintem - tökéletesnek tartják magukat a feladatra.

n2fgfbcbcbg.jpg

Minden bizonnyal Norbi lesz a főnök. Ő fogja diktálni az ütemet.

Csak bírják követni a nézők...

Még az arcizmainkat sem fogja kímélni...

Mivel Norbi és Réka alappillérei a hazai celebvilágnak,így nem tűnhetnek el a képernyőről,  ennek biztosítása érdekében készültem számukra egy mentőötlettel arra az esetre, ha mégsem lenne sikeres projekt a TV-torna.

Norbi lehetne mondjuk az újragondolt tévémaci.

anorbitevemaci2.jpg

Minden este izgalmas mesékkel ejtene bennünket ámulatba...anorbitevemaci3.jpg

Aztán vele együtt mehetnénk el fogat mosni.............................................na, jó..............ez nem kötelező......

anorbitevemaci1.jpg

Aztán vele és Rékával együtt tennénk el magunkat másnapra.....Jó éjszakát gyerekek!

anorbitevemaci.jpg

 

No és még egy fontos kérdés!

 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Most pedig az ígért képösszeállítás:

Álomtestű Réka és Norbi, fura, értelmezhetetlen mozdulatok sokasága,, összevissza mozgó népek, személyi kultusz, csárdás, dugibugi, csók a tornateremben és egyéb nyalánkságok...

Akkor hát induljon a dal....

balna.jpg

 

1404537_917100738302497_2422512470945302231_o.jpg

10505019_848441288501776_9007145516425130606_o.jpg

10481002_562439683881536_639006504448039025_n.jpg

10515227_846772625335309_6867559418628734688_o.jpg

10548166_846759328669972_8792634102698475214_o.jpg

10560538_846760002003238_3450730314901827304_o.jpg

10571922_1434180576869402_6065549089993825193_o.jpg

szk.jpg

11698951_1047365281942708_6511435981344337594_o.jpg

10630686_906261292719775_3546209651073333491_o.jpg

13094397_1020875087961891_3051496069261832738_n.jpg

13086999_1020875434628523_1333428030771863786_o.jpg

13096242_1020875497961850_9083126624538237475_n.jpg

13124608_1020875451295188_5320555359160824083_n.jpg

13139127_1020875511295182_5749376664940774484_n.jpg

12417730_1057327844305239_7035038167250091574_n.jpg

husvet7.jpg

12472412_1676935942559853_3260973425911930392_n.jpg11059868_1047366055275964_8193181023274701846_n.jpg

22_1.jpg

Képek forrása:

Nagy duettes mozgó képek - NL Cafe

Velvet

Rubint Réka facebook oldala nyilvános képei

Norbi Update facebook oldala nyilvános képei

TV2 Nagy duett felvételéből készített képernyőfotók

Felsorolt képekből készítettem montázsokat, amelyek leánykori neve: MÉM

Gyengébbek kedvéért ( tudjukki ) a mémek nem hamisított képek, hanem az agyunkban megmaradó történések, képek, izgató ingerek egyvelege. A jó mém rezonál a környezetére, mindig aktuális. A mém egyfajta poénkifejező eszköz, mely tömör formában megalkotott humoros tartalom, amellyel naponta találkozunk a közösségi médiában és egyéb portálokon. A vicces képeket (a mémeket) a felhasználók is előszeretettel alkalmazzák véleményük vagy reakciójuk kifejezésére. Régebben is léteztek ilyen mémek, de az internetnek, a mobil eszközöknek és a közösségi háló elterjedésének köszönhetően robbanásszerű fejlődésnek indultak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiesmi.blog.hu/api/trackback/id/tr2612303237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.03.01. 05:24:09

Van ott karfiol meg narancsbőrrékán. Micsoda képek, undi mind meg a kétfelszopomaca.

kikicsodamimicsoda · http://kiesmi.blog.hu/ 2017.03.01. 09:46:11

@Burgermeister:

Tudtad azt, hogy csak az irigyeik látják a karfiolt meg a narancsőrt? :D Ezek a képek mikroparányi ízelítőnek minősülnek az általuk elhintett felhozatalból. Nagyon nehéz volt pont ezeket beválogatni :) lett volna még mit bőven.

Burgermeister 2017.03.01. 17:51:31

Csak a tényeket írtam le!!! leszophatnak!!!
süti beállítások módosítása